Welkom

Wij, Frank en Yolanda van Wagenberg: eigenaren en initiatiefnemers van Stadsboerderij Eyghentijds heten u van harte welkom op onze site. Hier vindt u alle informatie over wat de Stadsboerderij doet en waar wij voor staan.
lees verder

Op het terrein van het voormalige proefstation voor de varkenshouderij houden we al zo’n 10 jaar onze biologische varkens. In die tijd hadden we al het idee om een plek te realiseren waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten op een boerderij, waar je middels spelen, ontdekken en proeven in contact kunt komen met natuur, dier en mens. Hoe leuk is het (anno 2018 inmiddels) dat je zo het platteland kan verbinden met de stad.

Dus u kunt onze varkens op de wei of op de buitenlopen zien, ze krijgen biologisch voer, waaronder ruwvoer van eyghen gronden en we malen ons graan zelf. Ze liggen op biologisch stro, de staartjes en tanden worden niet geknipt en de biggetjes mogen 42 dagen bij hun moeder blijven (dit is bij gangbare varkenshouderijen 21 dagen). We zijn bewust terug gegaan in de aantallen van het houden van varkens. We geloven niet in massa, maar proberen juist welzijn en gezondheid voorop te stellen met traceerbaarheid voor de consument.

Bij gezellig rondlopen en ontdekken op de boerderij hoort natuurlijk wat te drinken en een hapje. Dat kan in onze Resto. Probeer dan ook zeker onze eyghen droge wordt en neem voor het eten een eyghen varkensvlees ’t Bossche landvarken mee. Er is altijd wel iemand in onze Resto aanwezig die u wat meer kan vertellen over het vlees of over de gehele Stadsboerderij. Verkoop van ons eyghen biologisch varkensvlees woensdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. (in de periode van november tot april zijn we geopend: woensdag, donderdag, vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Op heel ons erf is het niet toegestaan om te picknicken, alle hapjes en drankjes dient u te nuttigen vanuit onze Resto. U kunt hier op aangesproken worden.

Biologische Stadsboerderij Eyghentijds met horeca heeft haar thuis op een uniek plekje, namelijk tussen ’s-Hertogenbosch, Empel, Rosmalen omgeven door het Kanaalpark van 55 hectare groot.

De groentekraam staat buiten bij de voordeur. De kraam staat er op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur Neem daarvoor wat klein contant geld mee.

Jonge bezoekers mogen al hun zintuigen gebruiken om het boerenleven te ervaren. Zo zijn er speel- en ontdekplekjes en boerderijdieren mogen uiteraard niet ontbreken. Ook is er een gezellig boerderijterras waar het heerlijk vertoeven is, genietend van de natuur. Stadsboerderij Eyghentijds streeft naar een samenwerking tussen verschillende bedrijven en organisaties binnen Het Groene Woud om de diversiteit, kwantiteit en kwaliteit te kunnen garanderen. Verbinding; dat is waar het om draait.