Over ons

  • We hebben vanuit onze visie en leefwijze op de biologische varkenshouderij, de deuren opengezet voor: fietsende en wandelende dagbezoekers, natuur- en dierliefhebbers, scholen, instellingen, verenigingen, kunstenaars en ondernemers.
  • Frank is opgegroeid op een varkenshouderij en hij heeft samen met Yolanda het ouderlijk bedrijf in 1993 overgenomen. Toen was het nog een gangbare varkenshouderij.
  • In 2004 zijn we overgegaan naar het biologisch houden van varkens. Dat was intensief, maar zeker ook geweldig. Wat hadden de dieren een lol buiten en op de wei en in de modderpoel.
  • Vanaf het moment dat we deze overgang hadden gemaakt, bleek dat er veel interesse was naar wat biologisch eigenlijk inhield. Zonder dat we ervan bewust waren, gaven we plots veel rondleidingen, interviews met dagbladen, jeugdjournaal, kinderprogramma’s en nog veel meer.
  • Dat we daarmee in de belangstelling stonden was niet belangrijk voor ons, wat wel opviel was dat we het fantastisch vonden om met onze passie te kunnen vertellen over het houden van varkens op biologische wijze. Wat we ook opmerkten was, dat veel kinderen best wel ver van de natuur af stonden en niet wisten dat hun speklapje of snitzel van een varken afkomstig was. Of ze hadden uberhaupt geen varken van zo dicht ooit gezien.
  • Na jaren kregen we de kans om biologische varkens in Rosmalen te gaan houden en hadden dus jarenlang de varkens op twee plaatsen zitten. Da’s natuurlijk niet handig en praktisch. Daarom namen we het besluit om te verhuizen naar wat we nu de Stadsboerderij Eyghentijds hebben genoemd.

En zo ontstond..

Het is een ontmoetingsplaats voor jong en oud, waar beleving en voelen centraal staan, omgeven door een prachtig stukje natuur. We nodigen je uit, wanneer je ons een bezoek brengt,om je bewust te worden van alle elementen om ons heen.

Het water, het hout, de kleuren, de dieren, geluiden en de geuren, geniet ervan!